Direktor

JCeperkovic1

   Direktor škole:
   dr Jelena Čeperković

   tel/faks: (036) 611-378
   e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Jelena Čeperković je rođena u Vrnjačkoj Banji, gde je završila osnovnu i srednju Ugostiteljsko-turističku školu kao učenik generacije. Višu hotelijersku školu završava kao prva u generaciji, a nakon Više škole završava Ekonomski fakultet, master i doktorske studije. Doktor je nauka iz oblasti menadžmenta i biznisa.

Od februara 1999. godine radi kao nastavnik u Ugostiteljsko-turističkoj školi sa domom učenika. Od septembra 2011. godine je direktor Ugostiteljsko- turističke škole sa domom učenika.

Od septembra 2007. godine do septembra 2012. godine radila je kao koordinator za ogledne obrazovne profile za Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Tokom 2011, 2012, i 2013. godine radila je na projektu „Druga šansa“ za Ministrastvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Od 2004. godine radi kao ekspert u okviru svih projektnih aktivnosti Vladine organizacije za obrazovanje i međunarodnu saradnju u Austriji. 

Od 2017-2022. godine je bila član Upravnog odbora Zajednice škola, a od 2022 godine član Upravnog odbora Društva direktora škole Srbije.

Od 2018. godine predsednik je Sektorskog veća za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam, imenovana od Vlade Republike Srbije.

Radovi:

- Udžbenik za 1. razred ugostiteljsko-turističke škole „Osnove turizma i ugostiteljstva“ Zavod za udžbenike

- Udžbenik za 1. razred ugostiteljsko-turističke škole „Agencijsko i hotelijersko poslovanje“ Zavod za udžbenike

- Udžbenik za 2. razred ugostiteljsko-turističke škole „Agencijsko i hotelijersko poslovanje“ Zavod za udžbenike

- Vodič za profesionalnu praksu u privrednim društvima,

- Priručnik „Turizam i marketing“

- Priručnik za organizatora praktične nastave

- Nastavni plan i program za obrazovne profile kuvar, kulinarski tehničar, turističko- hotelijerski tehničar, hotelijersko- restoraterski tehničar i turistički tehničar

- Radne materijale za stručne predmete obrazovnog profila turistički tehničar

- Autor je mnogih projekata

- Autor je mnogih obuka