Zbor ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije 2021

U prostorijama hotela "Banbus" u periodu od 23-25.11.2021. godine održan je po 32. put Zbor ugostiteljsko-turističkih radnika Srbije. Posebnost ovog Zbora ogleda se u dve nepobitne činjenice. Prva, prvi Zbor je bio u Vrnjačkoj Banji i evo sada 32. koji po mnogima predstavlja prvi jer su pravila, discipline i nastupi promenjeni, a sve u cilju da zborovanje bude pravo mesto gde će učenici i radnici iz sektora turizma i ugostiteljstva da predstave primere dobre prakse i prikažu inovacije drugim poslanicima ove delatnosti, ali i svim drugim posetiocima i ljudima koji su vezani hteli to ili ne za ovu industriju.

Druga, jeste masovnost, koja se ponovo vraća na ovu manifestaciju kako u pogledu broja posetioca, tako i u pogledu broja takmičara.

Ove godine u 13 disciplina, uzelo je učešće 75 takmičara.

Ugostiteljsko- turistička škola sa domom učenika, koristeći prednost domaćeg terena (u smislu troškova) učestvovala je sa 20 disciplina i isto toliko takmičara, učenika završnih razreda škole.

Ovaj izuzetni tim učenika sa svojim mentorima- nastavnicima su izborili čak 8 pehara kao sveukupni pobednici u disciplinama, što predstavlja više od polovine disciplina gde su učenici bili ubedljivi i više nego trećina učenika koja je nagrađena peharom.

Škola u celini je pokazala da joj nema premca kada je rad uživo u pitanju da su znanja, veštine i sposobnosti koje učenici usvoje u funkciji njihovog budućeg zanimanja.