Stručna praksa u zemlji evropskih turističkih vrednosti

Stručna praksa u zemlji evropskih turističkih vrednosti - Učenici Ugostiteljsko- turističke škole u Vrnjačkoj Banji na praksi u Budimpešti.

Po drugi put uzastopno, Školi je odobren projekat mobilnosti učenika za obavljanje praktične nastave, ovog puta u Budimpešti. Naime, Škola je aplicirala na konkurs Erasmus+ projekta za mobilnost učenika obrazovnih profila poslastičar i turističko- hotelijerski tehničar. Stručna komisija je odobrila sredstva školi za obe mobilnosti. Usled pandemije, projekat je pomeren za godinu dana, pa je tako od 14-27.11.2021. godine realizovana praksa u jednom delu projekta u Budimpešti. Praksa u Beču je odložena do daljnjeg. Deset učenika obrazovnog profila turističko-hotelijerski tehničar završnog (četvrtog) razreda sa dva nastavnika (nastavnik jezika i struke) boravili su 14 dana u Budimpešti. Učenici su radili na recepcijama tri hotela i jedne turističke agencije i tako su usvojili deo znanja, veština i sposobnosti poznavajući načine rada, želje, naivke i potrebe turista koji dolaze u glavni grad jedne zemlje koja je vele sila u turizmu i članica Evropske Unije.

Pored svakodnevne prakse, učenici su imali prilike u drugom delu dana da posete značajna mesta ove evropske metropole i da se druže sa drugim učenicima iz drugih država koji su istim razlogom došli u Budimpeštu.