Delegacija Agencije za kvalifikacije Vlade R. Srbije posetila Školu

U periodu od 8-10.04.2021. godine Školu i Vrnjačku Banju posetili su direktor sa svojim saradnicima Agencije za kvalifikaciju Vlade Srbije. Agencija je telo koje je osnovala Vlada republike Srbije 2018. godine sa zadatkom da se brine o kvalifikacijama za nivoe koji pripadaju srednjim školama - predunivezitetski standardi kvalifikacija i za nivoe na akademskim i strukovnim studijama. U okviru Agencije postoji centar za priznavanje stranih školskih isprava kao i centar za JPOA - Javno priznat organizator aktivnosti. Škola je odabrana ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da pilotira obrazovni profil kuvar za priznavanje prethodnog učenja u okviru JPOA, štoje razlog da ova delegacija boravi u Vrnjačkoj Banji.

Tokom trodnevnih aktivnosti, direktor sa svojim saradnicima je imao najviše aktivnosti u samoj posti Školi, pa je najpre realizovana fokus grupa sa nastavnicima stručnih predmeta u Školskom restoranu, nakon toga prikazan je javni čas učenika u pripremanju i posluživanju svečane večere. Zatim je delegacija obišla Školu gde je mogla da se uveri da je škola spremna da se uključi u pilotiranje priznavanja prethodnog učenja.

Tokom svoje posete, delegaciju je primio zamenik predsednika opštine Ivan Džatić i prodekan za nastavu doc. dr Marija Kostić sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam.