Glavna nagrada-takmičenje za srednjoškolce - Suveniri Srbije

Četvrtu godinu za redom Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum organizuje takmičenje za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija. Ovogodišnja tema bila je: Suveniri - promocija turizma i simboli lokalnih identiteta.

Finale takmičenja u Beogradu je otvorio prof. dr Slobodan Čerović, dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, a moderator takmičenja je bila prof. dr Radmila Živković.

Usledile su desetominutne prezentacije čak 18 timova i odlične ideje srednjoškolaca na temu suvenira, koji nedostaju njihovim gradovima. Bilo je veoma kreativnih ideja, a takmičari su pokazali izuzetnu elokventnost.

Ekipu Ugostiteljsko-turističke škole sa domom učenika Vrnjačka Banja činile su učenici III/2 Sofija Bošković, Katarina Nikolić, Nikola Marković i njihov mentor Natalija Zibrova – Đurakić. Naš suvenir iz srca kreirali su turistički tehničari Arsić Iva II/2 i Joksimović Tijana IV/1. Za završnu obradu stikera dugujemo veliku zahvalnost profesoru Bojanu Bučukaru.

Ideja je bila da se za potrebe ovog takmičenja, kao i takmičenja iz preduzetništva, koje se organizuje u Sokobanji pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Sokobanja, mapiraju turističke vrednosti ove banje, kako prirodne tako i društvene i da se prema pravilima Vibera napravi tridesetak zanimljivih stikera. Stikeri-sličice bi se kasnije mogli štampati i na drugim suvenirima – majicama, šoljama, kačketima...

Uspeli smo da nasmejemo šestočlani žiri, sastavljen od predstavnika Turističke organizacije Srbije, profesora fakulteta i studenata, koji je dodelio našoj ekipi glavnu nagradu - studijsko PUTOVANJE U MOSTAR, TREBINJE I DUBROVNIK! Na put krećemo 31. maja, zajedno sa pobednicima drugih takmičenja iz cele Srbije.

IMG-20180418-WA0024