Javni čas profesionalnog francuskog jezika

 

Već duže vreme Ugostiteljsko- turistička škola sa domom učenika, u cilju unapređenja nastavnog procesa, u okviru horizontalnog učenja i razmene iskustava organizuje  javne časove iz  svih nastavnih predmeta.

Tokom ovih časova koji se uglavnom odvijaju u učionicama i kabinetima škole prikazuju se raznovrsne tehnike i strategije kojima se dolazi do formiranja funkcionalnih znanja.

Ovakav tip časa održan je 1.decembra u Školskom restoranu i obuhvatio je korelaciju sadržaja iz francuskog jezika, kulinarstva, poslastičarstva, usluživanja i agencijsko-hotelijerskog poslovanja.

Pristup nastavi ovoga puta razlikovao se od uobičajenog jer je se odvijao u restoranu gde su učenici Škole  u realnom ambijentu, mogli da pokažu znanja iz jezika u službi struke. Dovođenjem u vezu reč i delovanje, učenici su, uz bogatu pedagošku podršku,  prikazali raznovrsne situacije u struci.

Ovom času ambijentalne nastave, prisustvovali su ataše za francuski jezik, Florans Koc, kordinator za bilingvalnu nastavu Žilijet Tirlik i dva animatora u okviru projekta "Biram francuski",  većina profesora francuskog jezika sa teritorije Vrnjačke Banje i professor naše Škole  u penziji Tomislav Topličić.

Raznovrsnost aktivnosti, moderni akcioni pristup nastavi  i učenički entuzijazam obeležilii su ovaj čas.

Najmlađi učesnici bile su učenice Marija Stanojčić i Tijana Antonijević OŠ "Mladost Vrnjci" koje su predstavile  značaj zdravog načina ishrane.

S obzirom na to da je 1.decembar Dan borbe protiv SIDE, učenici Gimnazije su na tu temu imali kratko  izlaganje na francuskom jeziku.

Po uspešno realizovanom času Florans Koc se obratila učenicima i poželela mnogo uspeha u daljem radu uručivši direktoru Škole Jeleni Čeperković, poklon, srpsko-francuski rečnik. U znak zahvalnosti  ovom prilikom direktor Skole je izjavila:" Poštovana gospođo Koc, poštovani koleginice I kolege, ponosna sam što imam izuzetan nastavni kadar I to je definitivno naša najača karika u lčancu vrednost naše škole. Danas su to bili naši nastavnici francuskog jezika Snežana Stevanović I Rita Jovanović, već sledeći put će biti neki drugi nastavnik drugog poredmeta. Ali svi oni imaju zajednički cilj, dap rave vrednosti I kvalitet nastave da prezentuju široj populaciji, zato smo I izabrali mogućnost kroz javni čas. Ovo nejbolji primer da nastavni kadar svakog dana radi na podizanju kaviliteta a menadzmenta škole na osiguranju tog kvaliteta. Lepo je biti deo ustanove koja prednjači u pogledu kvaliteta nastavnog procesa.”01122017 1

01122017 2

01122017 3