Učešće na takmičenju "Više znanja za više turizma"

Učenici naše škole od početka školske godine pripremali su se za učešće na takmičenju "Više znanja za više turizma", koje  se održalo u okviru sajma turizma Alpe Adria u Ljubljani – Slovenija, 15.02.2023. god.

Tema ovogodišnjeg projekta je sportski omladinski turizam. Osmislili smo dobru poslovnu ideju, razradili marketing plan, snimili promotivni spot, izradili prigodne suvenire...

Evo dela materijala, koji smo pripremili za takmičenje u Sloveniji. [preuzmite]

Našu ideju o uvođenju basketa 3h3 u programsku šemu Dana na Moravi i omasovljavanje ove divne manifestacije na našoj najopevanijoj reci podržala je Turistička organizacija Trstenik, od koje smo u startu dobili veliku pomoć pri istraživanju i postavljanju SVOT analize.

Na projektu su vredno radili i predstavljali školu na sajmu turizma u Ljubljani: Pribanović Andrija – kapiten ekipe, Maticki Matea i Radovanović Kristijan – basketaši 3h3, Popović Višnja i Pecić Jelena – navijačice, Novičić Nemanja – sportski komentator.

Na ovom međunarodnom takmičenju je učestvovalo 40 ekipa iz srednjih i visokih škola Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Portugalije... Kao i Ugostiteljsko –turistička škola sa domom učenika Vrnjačka Banja, koja je predstavljala Srbiju.

Nakon svih faza takmičenja, našoj ekipi je dodeljeno srebrno priznanje.

Učenici Maticki Matea i Pribanović Andrija osvojili su 1. mesto u kvizu znanja.

Mentor ovim učenicima bila je Natalija Zibrova Đurakić.

Pogledajte spot