Sajam turizma 2023

Beogradski sajam turizma je najveća turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi. Već više od 40 godina čuva tradiciju i ispunjava svetske standarde poslovanja. Posetiocima predstavlja brojne atraktivne i egzotične destinacije. Sajamski prostor svira, igra, peva, žonglira i poziva posetioce da zakorače u šareni svet putovanja.

Za učenike naše Škole ovo je prilika da uživo osete turističko tržište, živi spoj turističke tražnje i ponude.

Izlet na sajam turizma tradicionalno se organizuje u okviru Turističkog društva Škole.

U subotu 25.05.2023. god. učenici starijih razreda i nastavnici struke najpre su posetili Visoku hotelijersku školu, našu najstariju državnu školu koja školuje menadžere gastronomije, restoraterstva i hotelijerstva i priprema ih za uspešnu ugostiteljsku karijeru u zemlji i inostranstvu. Nastavnici i učenici su obišli savremeno opremljenu zgradu Visoke hotelijerske škole i upoznali se sa postojećim programima.

Sajam turizma nikog nije ostavio ravnodušnim. Upoznali smo ponudu dalekih destinacija, kao i tradiocionalne destinacije za odmor – Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku... Po preporuci nastavnika najduže smo se zadržali u hali Srbije.

Imali smo priliku da shvatimo značaj digitalne tehnologije u službi promocije turizma.

Upoznali smo se sa profesionalnom opremom za hotele i restorane poznatih svetskih brendova, kompjuterskim programima kao i opremom za pakovanje. Moramo priznati da je nasmejani robot usisivač bio najslikanija osoba u ovoj hali.

Znanja o kruzerima, autentičnim smeštajnim kapacitetima prilagođenim savremenim turistima, turističkim agencijama, udruženjima i organizacijama iz oblasti turizma i ugostiteljstva, hotelima, turističkim centrima, vazduhoplovnim kompanijama i međunarodni tur-operatorima primenićemo u školi.