HomeVestiRealizovana razmena učenika sa školom u Ramali

U periodu od 27.07-06.08.2017. godine u Školi je boravila delegacija Škole u Ramali koju su činili 7 učenika, tri nastavnika i direktor škole. Tokom deset dana boravka u Vrnjačkoj Banji, učenici su realizovali praktičnu nastavu u novodograđenom Školskom restoranu. Praktičnu nastavu je vodila nastavnik kuvarstva Biljana Kljajić, koja je pažljivo osmislila program praktične nastave, kako bi učenici što brže mogli da spoznaju srpsku gastronomiju i usvoje neke od veština u pripremanju jela naše nacionalne kuhinje.

Nakon vremena provedenih na praktičnoj nastavi, učenici i njihovi nastavnici su imali mogućnost da u pratnji svojih vršnjaka, učenika naše škole da upoznaju bližu okolinu Vrnjačke Banje.

Kruna boravka delegacije iz Ramale u Vrnjačkoj Banji jeste prezentacija njihove gastronomije u Školskom restoranu, gde su prijatelji škole imali prilike da se upoznaju sa nacionalnim specijalitetima arapske kuhinje, ali i običajima i kulturom.

Druga aktivnost jeste uzvratna poseta delegacije iz Vrnjačke Banje. Ova poseta se planira za drugu polovinu aprila meseca naredne godine.

 

 
Redizajnirao Serbian Design Studio