Збор угоститељско-туристичких радника Србије 2021

У просторијама хотела "Банбус" у периоду од 23-25.11.2021. године одржан је по 32. пут Збор угоститељско-туристичких радника Србије. Посебност овог Збора огледа се у две непобитне чињенице. Прва, први Збор је био у Врњачкој Бањи и ево сада 32. који по многима представља први јер су правила, дисциплине и наступи промењени, а све у циљу да зборовање буде право место где ће ученици и радници из сектора туризма и угоститељства да представе примере добре праксе и прикажу иновације другим посланицима ове делатности, али и свим другим посетиоцима и људима који су везани хтели то или не за ову индустрију.

Друга, јесте масовност, која се поново враћа на ову манифестацију како у погледу броја посетиоца, тако и у погледу броја такмичара.

Ове године у 13 дисциплина, узело је учешће 75 такмичара.

Угоститељско- туристичка школа са домом ученика, користећи предност домаћег терена (у смислу трошкова) учествовала је са 20 дисциплина и исто толико такмичара, ученика завршних разреда школе.

Овај изузетни тим ученика са својим менторима- наставницима су изборили чак 8 пехара као свеукупни победници у дисциплинама, што представља више од половине дисциплина где су ученици били убедљиви и више него трећина ученика која је награђена пехаром.

Школа у целини је показала да јој нема премца када је рад уживо у питању да су знања, вештине и способности које ученици усвоје у функцији њиховог будућег занимања.