Стручна пракса у земљи европских туристичких вредности

Стручна пракса у земљи европских туристичких вредности - Ученици Угоститељско- туристичке школе у Врњачкој Бањи на пракси у Будимпешти.

По други пут узастопно, Школи је одобрен пројекат мобилности ученика за обављање практичне наставе, овог пута у Будимпешти. Наиме, Школа је аплицирала на конкурс Ерасмус+ пројекта за мобилност ученика образовних профила посластичар и туристичко- хотелијерски техничар. Стручна комисија је одобрила средства школи за обе мобилности. Услед пандемије, пројекат је померен за годину дана, па је тако од 14-27.11.2021. године реализована пракса у једном делу пројекта у Будимпешти. Пракса у Бечу је одложена до даљњег. Десет ученика образовног профила туристичко-хотелијерски техничар завршног (четвртог) разреда са два наставника (наставник језика и струке) боравили су 14 дана у Будимпешти. Ученици су радили на рецепцијама три хотела и једне туристичке агенције и тако су усвојили део знања, вештина и способности познавајући начине рада, жеље, наивке и потребе туриста који долазе у главни град једне земље која је веле сила у туризму и чланица Европске Уније.

Поред свакодневне праксе, ученици су имали прилике у другом делу дана да посете значајна места ове европске метрополе и да се друже са другим ученицима из других држава који су истим разлогом дошли у Будимпешту.