Гастро мак 2019

ГАСТРО МАК- 2019, ОХРИД –СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Четврто по реду међународно такмичење Гастромак одржано је у Северној Македонији од 10-14.10.2019. године у граду Охриду. Претходна три одржана су у Струмици у истој држави.


Наша одабрана екипа кренула је у четвртак ујутру у седам сати из Врњачке Бање у саставу 5 ученика – кувара и 1 ученик конобар као и наставници куварства Милош Чолић, Ђорђе Стефановић и наставник услуживања, Далибор Миодраговић и организатор и вођа пута Станоје М. Михајловић

У Охриду смо били смештени у апартманима Фантастик, врло љубазних домаћина а смештај је био на високом нивоу. Неких 600-700 метара били смо удаљени од хотела „Нова Ривиера“ где се и одржавало такмичење од 10-13.10.2019.

Такмичење се одвијало од четвртка до недеље од 8 сати ујуту па до каснихноћних сати .Компетентан жири из многих држава будно је мотрио и оцењивао све учеснике по истом критеријуму, тако да није било никаквих примедби.

У недељу 13.10.2019. године присуствовали смо додели награда медаљаа , пехара и касније уз музику присуствовали свечаној вечери и опроштају од 4. међународног такмичења ГАСТРОМАК 2019.У Охриду, а пре тога између 14 и 17 часова обишли смо манастир Св. НАУМ и цркву пресвете Богородице .Мало смо разгледали околину и вратили се пред вече где смо присуствовали завршници ове манифестације уз пригодан музички програм и културно уметничка друштва из Охрида.

Оно што је најслађе и што се рачуна , оставио сам за крај . На овом такмичењу бриљирали смо у односу на све средње и високе школе које су учествовалие из Србије а било их је из Београда, Новог Сада, Ниша итд.Више од половине свих медаља које је освојила Србија, наша школа је освојиа 9 медаља и пехар из тзв ЦРНЕ КУТИЈЕ, као најбоље осмишљено и припремљено јело.

Међународни ГАСТРОМАК 2019.Охрид,Северна Македонија остаће у најлепшем сећању наших ученика који су учествовали на овој огромној популаризацији гастрономије на балкану и шире,зато је ред да их представимо
Модерно јело; Милосављевић Павле, сребрна медаља
Јело од рибе; Милосављевић Павле ,бронзана медаља
Карвинг; Милосављевић Ђорђе, бронзана медаља
Паста; Миленковић Милан, бронзана медаља
Јело од пилетине; Миленковић Милан, златна медаља
Модерно јело; Јанићијевић Ивана, сребрна медаља
Јело од пилетине; Илић Лазар,Бронзана медаља
Национално модерно јело: Илић Лазар,сребрна медаља
Блек бокс; Илић Лазар,прво место и пехар
Услуживање вина; Филиповић Невена,златна медаља

Све похвале за организацију ове манифестације у Македонији и велика захвалност директорки Јелени Спасојевић што нам је омогућила да учествујемо на овако престижном међународном такмичењу и много тога
видимо и научимо.

У Врњачкој Бањи, наставник, Станоје М. Михајловић

16.10.2019. год.

gastromak 1_2019

gastromal 2_2019

gastromak 3_2019

gastromak 4_2019

gastromak 5_2019

gastromak 6_2019

gastromak 7_2019

gasttromak 8_2019